Narsissin hoito-ohjeet

Saitko juuri pirteän ja keväisen narsissikimpun tai narissi-istutuksen? Oikealla hoidolla voit nauttia sen kauneudesta pitkään. Tässä artikkelissa käymme läpi vinkkejä narsissien hoitoon maljakossa, ruukussa sekä ulkona.

Miten saada narsissit kestämään maljakossa?

Narsissien hoito maljakossa vaatii tarkkaavaisuutta ja oikeita toimenpiteitä, jotta leikkonarsissit pysyvät raikkaina ja kauniina.

 1. Valoisa paikka, muttei liian kuuma: Aseta narsissit valoisaan, mutta ei liian kuumaan paikkaan.
 2. Viileä yö: Nosta maljakko yöksi viileään, jotta varret eivät veny nopeasti.
 3. Kastelu: Lisää vettä maljakkoon sitä mukaa, kun kukat sitä kuluttavat. Narsissit ovat kriittisiä vedensaannista.
 4. Leikkaa kuihtuneet kukat pois: Kuihtuneet kukat kannattaa leikata pois heti, kun huomaat niiden nuupahtavan.
 5. Pidä narsissit omana kimppuna: Narsissi ei viihdy muiden kasvien kanssa samassa maljakossa. Voit liottaa leikkonarsissit yön yli vedessä ja pyyhkiä nesteet varresta, jos haluat sijoittaa ne samaan maljakkoon muiden kukkien kanssa.
 6. Ei hedelmien lähelle: Älä säilytä narsisseja etyleeniä tuottavien hedelmien, kuten omenoiden, lähellä.

Näiden ohjeiden avulla voit nauttia narsissikimpustasi maljakossa pidempään.

Ruukkunarsissin hoito-ohjeet

Narsisseja voi myös maljakon sijaan pitää multaruukussa. Jotta nauttisit ruukkunarsissistasi mahdollisimman pitkään, noudata seuraavia hoito-ohjeita:

 1. Valo ja sijainti: Sijoita ruukkunarsissi valoisaan paikkaan, mutta suojaa se suoralta auringonpaisteelta. Narsissi viihtyy viileässä ympäristössä.
 2. Kastelu: Kastele narsissia säännöllisesti, mutta vältä liikakastelua. Anna mullan pinnan kuivahtaa kasteluiden välillä.
 3. Lannoitus: Ruukkunarsissi ei yleensä tarvitse lisälannoitusta, sillä sipuli sisältää tarvittavat ravinteet.
 4. Kukinnan jälkeen: Kun narsissi on kukkinut, voit siirtää sipulit ulos puutarhaan. Istuta ne maahan, jotta ne voivat kukkia uudelleen seuraavana keväänä.

Näiden ohjeiden avulla ruukkunarsissisi pysyy terveenä ja kauniina!

Narsissin hoito ulkona

 • Pakkasenkesto: Pienikukkainen tetenarsissi voidaan totuttaa pakkaseen. Jos lämpötila laskee vielä tätä alemmas, ota narsissi sisälle.
 • Kastelu ja istutus: Kastele narsissia niin, että multa pysyy kosteana. Kun ilma lämpenee ja maa sulaa, narsissin voi istuttaa ulos pihaan. Narsissi viihtyy parhaiten vettä läpäisevässä mullassa.

Näiden ohjeiden avulla voit nauttia narsissisi kauneudesta niin sisällä kuin ulkonakin. Keväinen narsissi tuo kotiisi iloa ja valoa.

Narsissit hoito-ohjeet

Haluatko lähettää kukkia? Tilaa kukkalähetys – toimitamme lähes kaikkialle Suomeen! Suosituimmat kaupungit ovat Lahti, Turku, Tampere, Hämeenlinna, Kuopio, Mikkeli ja Seinäjoki.