Neilikan hoito-ohjeet

Saitko juuri kauniin neilikkakimpun? Neilikka, joka on tehnyt upean paluun floristiseen muotiin, on helppohoitoinen ja pitkäikäinen leikkokukka. Seuraavilla ohjeilla voit nauttia neilikan raikkaista väreistä jopa 1-3 viikkoa.

Miten saa neilikan kestämään maljakossa?

Neilikoiden hoitaminen maljakossa vaatii muutamia yksinkertaisia toimenpiteitä, jotka varmistavat niiden pitkän iän ja kauneuden.

  1. Veden alle jäävät lehdet: Poista neilikan varren alaosasta kaikki lehdet, jotka joutuvat veteen. Tämä pitää maljakkoveden puhtaana ja estää bakteerien kasvun.
  2. Virkisteen käyttö: Lisää maljakkoveteen leikkokukkavirkistettä. Muista vaihtaa vesi ja pestä maljakko säännöllisesti. Voit myös lisätä maljakkoveteen sokeripalan, joka voi pidentää neilikan kestoikää maljakossa.
  3. Ihanteellinen kasvuympäristö: Neilikat viihtyvät parhaiten viileässä ja hyvin ilmastoidussa ympäristössä. Liian lämpimässä neilikan kukat avautuvat ja kuihtuvat nopeasti.
  4. Säilytys: Vältä neilikoiden säilyttämistä etyleeniä tuottavien hedelmien, kuten omenoiden, lähellä, sillä etyleeni voi kuivattaa neilikoita.

Neilikan erityispiirteet

  • Neilikat ovat sy√∂tyn√§ myrkyllisi√§, mutta pieni m√§√§r√§ ei yleens√§ aiheuta oireita. Neilikan vieh√§tt√§vyys piilee sen tuoksussa ja yksityiskohdissa.
  • Terttuneilikoissa tulee olla 1-3 avoinaista kukkaa ostettaessa. Isokukallisten nuput olisi paras ostaa juuri auenneina.
  • Neilikka sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Kev√§√§ll√§ ja kes√§ll√§ suositaan pastellis√§vyj√§, syksyll√§ taas tummanpunaisia ja violetteja s√§vyj√§.

Näiden ohjeiden avulla saat nauttia neilikkakimpustasi mahdollisimman pitkään. Neilikka on kaunis lisä kotisi sisustukseen, tuoden mukanaan tuoksun ja värin iloa.

Haluatko l√§hett√§√§ kukkia? Tilaa kukkal√§hetys ‚Äď toimitamme l√§hes kaikkialle Suomeen!

Neilikan hoito-ohjeet

Katso myös muut kukkien hoito-oppaat:
Tulppaanikimpun hoito-ohjeet
Ruusukimpun hoito-ohjeet
Narsissin hoito-ohjeet
Hortensian hoito-ohjeet
Pionikimpun hoito-ohjeet

Haluatko l√§hett√§√§ kukkia? Tilaa kukkal√§hetys ‚Äď toimitamme l√§hes kaikkialle Suomeen!