Ruusun hoito-ohjeet

Saitko juuri kauniin ruusukimpun? Ruusu, kukkien kuningatar, tuo syvyyttä ja tyylikkyyttä kotiisi. Oikeanlainen hoito varmistaa, että nautit ruusujesi kauneudesta mahdollisimman pitkään. Tässä artikkelissa käymme läpi parhaat vinkit ruusujen hoitoon maljakossa.

Miten saa ruusun kestämään maljakossa?

Ruusujen oikeanlainen hoito maljakossa vaatii huolellisuutta ja tiettyjä toimenpiteitä. Niiden avulla ruususi pysyvät raikkaina ja kauniina pidempään.

  1. Valitse tuoreet ruusut: Valitse ruusut, joissa on kiinteät varret ja osittain avautuneet nuput. Tuore ruusu on aina paras valinta. Leikkaa veitsellä uusi imupinta ja poista lehdet veteen joutuvasta osasta.
  2. Valmistele ruusut maljakkoon: Asettele ruusut puhtaaseen maljakkoon kylmään tai noin 40 asteiseen veteen, mutta ei huoneen lämpöiseen veteen. Ruusut juovat paljon, joten vettä on lisättävä tarvittaessa. Paras tapa varmistaa ruusun kestävyys on käyttää leikkokukkavirkistettä. Vanha konsti on laittaa sokeripala veteen, se voi myös lisätä maljakkopäiviä.
  3. Maljakon sijoitus: Sijoita ruusut paikkaan, jossa ne eivät ole alttiina vedolle, kuumuudelle tai auringon paahteelle. Jos ruusut vie yöksi viileään, ne säilyvät pidempään.

Nuukahtaneen ruusun ensiapu

Tuoreetkin ruusut nuutuvat joskus, alussa kukat pehmenevät ja alkavat lopulta nuokkua. Se on merkki siitä, että ruusut haihduttavat vettä enemmän kuin varret kykenevät kuljettamaan. Seuraavilla ohjeilla saat nuukahtaneet ruusut virkoamaan.

  1. Pese maljakko ja täytä se puhtaalla vedellä.
  2. Poista ruusuista lehtiä. Mitä vähemmän ruusuihin jää lehtipinta-alaa, sitä vähemmän ne haihduttavat.
  3. Leikkaa ruusujen tyveen uudet imupinnat vinosti terävällä veitsellä noin 2-3 cm päähän tyvestä.
  4. Ruusujen toipumista helpottaa, jos käärit ruusujen ympärille sanomalehtipaperin ennen kuin laitat ne veteen.
  5. Vie maljakko viileään paikkaan jos mahdollista, ei kuitenkaan pakkaseen.

Kuivaa ruusut

Viimeisenä keinona, jos mikään ei auta, ruusut voi aina kuivata. Sido ruusut kimpuksi ja ripusta kukat alaspäin paikkaan, jossa ne kuivuvat nopeasti, esimerkiksi lämpöpatterin yläpuolelle. Suora auringon paahde voi haalistuttaa kukkia.

Näiden ohjeiden avulla voit nauttia ruusukimpustasi mahdollisimman pitkään. Huolellisella hoidolla voit pidentää leikkoruusujesi elinikää ja nauttia niiden kauneudesta päivästä toiseen.

Ruusukimpun hoito-ohjeet

Katso myös muut kukkien hoito-oppaat:
Tulppaanikimpun hoito-ohjeet
Neilikkakimpun hoito-ohjeet
Narsissin hoito-ohjeet
Hortensian hoito-ohjeet
Pionikimpun hoito-ohjeet

Haluatko l√§hett√§√§ kukkia? Tilaa kukkal√§hetys ‚Äď toimitamme l√§hes kaikkialle Suomeen!