Tulppaanin hoito-ohjeet

Saitko juuri kauniin tulppaanikimpun? Nämä keväiset kukat tuovat iloa ja väriä kotiisi. Jotta tulppaanisi pysyisivät kauniina mahdollisimman pitkään, on tärkeää tietää, miten niitä tulisi hoitaa. Tässä artikkelissa käymme läpi parhaat vinkit tulppaanien hoitoon maljakossa.

Miten saa tulppaanit kestämään maljakossa?

Tulppaanit ovat ainutlaatuisia, sillä ne jatkavat kasvuaan leikattuina. Oikeanlainen hoito auttaa pitämään ne elinvoimaisina ja kauniina pidempään.

  1. Valitse tuoreet tulppaanit: Tuoreet tulppaanit ovat avain pitkäkestoisen kimpun salaisuuteen. Vaikka kimppu on jo valittu, on hyvä tietää, että tuoreissa tulppaaneissa on kiinteät varret ja nuput ovat vielä osittain kiinni. Jos saat tulppaanikimppusi kukkakaupasta, se on jo yleensä tuore ja hyvälaatuinen.
  2. Valmistele tulppaanit maljakkoon: Leikkaa tulppaanien varret vinosti ja poista lehdet, jotka joutuvat veden alle. Näin estät homeen muodostumista ja autat tulppaaneja imemään enemmän vettä.
  3. Vesi: Käytä maljakossa puhdasta vettä ja vaihda sitä säännöllisesti. Lisää mukana tullutta kukkien ravinteliuosta veteen, jotta kukat pysyvät pidempään kauniina.
  4. Maljakon sijoitus: Sijoita tulppaanit viileään paikkaan pois suorasta auringonvalosta ja vedosta. Viileä ympäristö auttaa kukkia kestämään pidempään.

Hyvä huomioida

Anna paketin lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen avaamista. Käytä maljakossa kylmää vettä ja lisää sitä vähitellen. Leikkaa uusi imupinta terävällä veitsellä veteen laitettaessa ja vedenvaihdon yhteydessä. Aseta kimppu maljakkoon kääreessään jonkin aikaa, jotta varret palauttavat nestejännityksensä. Poista vedenpinnan alapuolella olevat lehdet ja sijoita kukat yöksi viileään.

Näiden vinkkien avulla voit nauttia tulppaanikimpustasi pidempään. Muista, että huolellisella hoidolla voit pidentää leikkokukkiesi elinikää ja ilahduttaa itseäsi niiden kauneudella päivästä toiseen.

Tulppaani hoito-ohjeet

Katso myös muut kukkien hoito-oppaat:
Ruusukimpun hoito-ohjeet
Neilikkakimpun hoito-ohjeet
Narsissin hoito-ohjeet
Hortensian hoito-ohjeet
Pionikimpun hoito-ohjeet

Haluatko lähettää kukkia? Tilaa kukkalähetys – toimitamme lähes kaikkialle Suomeen!